14 Ekim 2013

Yeni Başlayanlar İçin HTML ve Css Öğrenilebilecek En İyi 5 Site

Web dünyasına yeni giriş yapan ve iyi bir webmaster olma yolunda olan bir çok webmaster adayı kod dünyasının temelini oluşturan bazı noktaları tam olarak öğrenmek zorundadır. Html ve Css kodlama dilleri ise mutlaka öğrenilmesi gereken dillerdir. Bildiğimiz gibi Html ile sitemizin iskeletini oluştururken Css ile de bu iskelet üzerine düzenlemeler yapabiliyoruz. Bu iki dilinde temellerini iyi anlamak her konuda bizim işlerimizi kolaylaştıracaktır.

Html ve Css dilleri ilk bakışta çok karışık gibi gelebilir fakat gün geçtikte belirli kalıpların üzerine ekleme ve çıkarmalar yaparak geliştirebileceğimiz oldukça basit kodlama dilleri olduğunun farkına varacağız. Html ve Css kodlama dillerini öğrenmek için web dünyasında bir çok kaynak mevcut. Fakat neredeyse her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgiler çok dağınık durumda. Html ve Css kodlama dillerini temelinden öğrenebileceğimiz bir kaç site bulunuyor. Bu sitelere girip Html ve Css kodlama dillerinin temelini hızlı ve kolayca öğrenebiliriz. İçinden çıkamadığımız bir durum oluştuğunda yada takıldığımız herhangi bir kod olduğunda istediğimiz anda bu sitelerden konu hakkında temel bilgileri edinebiliriz.

w3schools.com

Web dünyasında Html ve Css konusunda bulunan en derin kaynak olarak gösterilebilir. Temel olarak Html ve Css kodlama dillerini öğrenmeye yeni başlayan herkes için en ideal kaynaktır. Ayrıntılı olarak anlatılan Html ve Css konularını anladığımızı görebilmek için üzerinde çalıştığımız kodun testini yapabilmemize olanak sağlar. w3school.com'u sadece yeni başlayanlar değil Html ve Css konusunda bilgi sahibi olan herkes ziyaret etmektedir.

htmldog.com

Sadece Html kodlama yeni başlayanlar için değil de orta ve ileri seviye Html kodlamayla ilgilenenler içinde ideal bir site. Her seviye için özel dersleri bulunuyor. Ayrıntılı anlatımı ve gezinme kolaylığı ile göz önünde bulundurulması gereken bir site. Html dilini öğrenmeye çalışanlar için çok iyi bir seçim olabilir.

csseasy.com

Css kodlamayı iyi bir şekilde öğrenmek için web dünyasında bulunabilecek en iyi kaynaklardan birisidir. Csseasy.com'u kullanarak geniş bir yelpazede Css kodlarını öğrenip bu kodları kendi sitelerinizde/bloglarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

alistapart.com/topics

Css kodlama dilini öğrenmek için başvurulacak en iyi yerlerden birisi de alistapart.com/topics'dir. Yeni başlayanlar için çok faydalı bilgiler bulunmakta ve bu bilgileri tek tek rahat bir şekilde incelemenize ve anlamanıza olanak saklamaktadır.

codecademy.com

Html kodlarını öğrenmek için en ideal sitelerden biride codecademy.com. Sadece Html dilini öğrenmek dışında Jquery, Php, JavaScript gibi bir çok dili rahatlıkla öğrenebileceğiniz bir platform. Kullanıcılara öğrendiklerini uygulayıp yazdıkları kodların çalışıp çalışmadığını görebilmelerini sağalayn codecademy.com tüm bunların yanında birde bizleri tam bir öğrenci gibi görerek bazı egzersizler vererek bunları tam olarak öğrenmemizi sağlıyor.


Sizinde bu listede bulunmalı dediğiniz site varsa bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism