17 Ekim 2013

Kaliteli Backlink Kazanmak


Herkes sitesinin yada blogunun sıralamadakş yerini yükseklerde görmek ister bunun için de çalışmalar yapar. Yazılarımızın okunurluğunu arttırabilmek adına bir çok sayfaya, foruma, siteye yazılarımızın linklerini yerleştiririz. Bu birazda olsun sitemize trafik sağlar fakat google gibi arama motorlarının gözünden düşmemize de olanak sağlar.

Yazılarımızın linklerini ekleyeceğimiz yerleri iyi seçmemiz gerekmektedir. Linklerimi paylaşacağımız siteler yazdığımız yazılar ile alakalı olması gerekir. Bizimle aynı alanda yazıları olan bir siteden alacağımız bir link, bizimle alakasız yazlar yazan bir siteden alacağımız link ile eşit olamaz sonuçta. Arama motorları da buna dikkat ederek sitemizin değerini daha yukarılara çıkaracaktır yada düşürecektir.

Kaliteli backlink kazanmak adına yapılabilecek bir çok şey ve izlenebilecek bir çok yol bulunuyor. Sitemize kaliteli backlink almak istiyorsak yapmamız gerekenler arasından bir kaç küçük ama etkili ip ucu vermek gerekirse;

Yorumlardan Alacağımız Backlink

Yazılarımız ile alakalı sitelere yada bloglara yorumlar bırakabiliriz. Ancak bu konuda dikkat etmemiz gereken şey yorum yazımıza link bırakmak olacaktır. Bir çok blog yazarı yorumlara yazılan yazıları Dofollow ettiğinden yorumlara bıraktığımız link takip edilmeyecektir. Zaten bir çok blog yazarı yazılarının yorumlarına link bırakılmasını istemediğinden yorumunuzu silecektir yada spam olarak işaretleyecektir. Böyle bir sorunla karşılaşmak yerine okuduğunuz takip ettiğiniz bloglara, okuduğunuz yazı ile ilgili yorumlar yazmanız, yazı hakkında eleştirilerinizi yada iltifatlarınızı yazmanız en doğru olandır. Yorumunuzu okuyan bir başka okuyucu sizi merak edip profilinize girecektir ve oradan da yazarlık yaptığınız site yada bloga ulaşacaktır.

Misafir Yazarlık

Bu şekilde kazanılacak backlink blog yazarları arasında en çok kullanılan ve oldukça basit bir yoldur. Sizinle aynı konular hakkında yazılar yayınlayan ve sizden çok daha popüler olan bir site yada bloga misafir yazar olarak katılmak yazınızın çok daha fazla kişiler tarafından okunmasını ve okuyan kişilerinde sizin başka nasıl yazılarınızın olduğunu düşünmesine ve sitenize yada blogunuza uğramasına yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism