23 Mart 2017

ClickBank Ürün Seçiminde Dikkat Edilecek Noktaları


İnternetten para kazanmak için ürün pazarlamak bir yöntemdir. Bu yöntem ile para kazanmak isteniyorsa bir ürün sahibi olmak gerekmez. ClickBank gibi platformlarda satışının yapılabileceği ve komisyon kazanılabilecek binlerce ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin pazarlamasını yaparak gelir elde etmek mümkündür.

Öncelikli olarak gelir elde etmek için ClickBank üzerinden pazarlama yapalacak bir ürün seçilmelidir. Satışının kolayca yapılabileceği bir ürün seçerek satışını yapmaya başlamadan önce ürün seçiminin ne kadar önemli bir nokta olduğunu unutmamak gerekmektedir. Yanlış ürün seçimi gelir etme düşüncemizin bir hayal kırıklığı olmasına neden olabilir.

ClickBank platformu üzerinde bulunan binlerce ürün arasından doğru ürünü seçmek konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini şu şekilde anlatabiliriz.

ClickBank Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?
Platform üzerinde MarketPlace yani Pazar yeri olarak belirtilen alana giriş yaparak satışının yapılabileceği birçok ürünün bulunduğu ürünler arasından komisyon kazanmak istediğimiz ürünü seçeceğiz.  Ürün seçimi konusunda dikkat edilmesi gerekmektedir. MarketPlace bölümüne giriş yaptıktan sonra kategoriler arasından satışını yapmak istediğimiz kategoriyi belirliyoruz. Ürün seçimi hakkında dikkat edilmesi gereken noktalara bir göz atalım.

Satış yapmak istediğimiz bir kategori belirledikten sonra o kategoriye ait bütün ürünler sıralanmaktadır. Belirlediğimiz bu kategorinin alt kategorileri olduğunu ve bu sayede daha spesifik ürün seçimi yapabileceğimi unutmamalıyız. Belirlediğimiz kategori içerisinde ürünler listelenirken sıralama popülerlik düzeyine göre varsayılan olarak sıralanmaktadır.

Ürün seçimi yaparken ilk olarak dikkat edilmesi gereken noktalar ise;

AVG % /Sale Nedir?
Belirdiğimiz ürünün yapacağımız her başarılı satış için satış fiyatı üzerinden ne kadar komisyon kazanacağımızı gösteren bölümdür. Ürün seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar birisidir. Ancak unutulmaması gereken bir nokta da bazı ürünlerin düşük komisyon oranları olmasına rağmen satışının çok sık olması nedeni ile kazancının yüksek olmasıdır.

Initial $ / Sale Nedir?
ClickBank kendisine benzeyen tüm platformlar gibi satışlardan bir pay almaktadır. Bu pay ise hem ürün sahibi hem de satış ortağı yani bizlerden aldıkları çıkarıldıktan sonra bize kalan net kazanç olarak bu bölümde karşımıza çıkmaktadır.

ClickBank Gravity Nedir?
Ürün seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konuların en başlarında gelen bir noktadır. Genelde ürünün popülerliği olarak algılanmaktadır. Ancak durum tam olarak bu şekilde değildir. Aslında popülerlik kavramı tam olarak olmasa da doğru bir kavramdır. ClickBank Gravity ürünün detaylı popülerliği olarak gösterilmektedir.

Kısa anlatmak gerekirse, bir ürünün birden farklı satıcı tarafından gerçekleştirilen satışlarının belirli bir zaman aralığında gerçekleşme ölçüsüdür.

ClickBank içeriğinde barındırdığı binlerce ürünü kendi bloğumuzdan, internet sitesinden yada sosyal medya üzerinden tanıtım yaparak komisyon kazanabiliriz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism