28 Şubat 2017

Rüzgar Gülü Fiyatları

Rüzgar gülü fiyatları watt büyüklüğüne göre değişir. Ev için kullanılan rüzgar güllerinde 1000 watt yeterli olacaktır. Ortalama 1000 wattlık rüzgâr güllerinin fiyatları 2000 ile 3500 TL arasında değişmektedir. Rüzgar gülü de yenilebilir bir enerjidir. Türküye rüzgar yönünden fazlasıyla verimli bir ülkedir. Yüzde yüz verimli bir şekilde kullanılsa Türkiye elektrik ihtiyacının tamamını karşılayacak potansiyele sahip olmasına rağmen yeteri kadar kullanılmamaktadır.
 Bu konuda üretici ve tüketiciler bilinçlendirilerek kullanılmaya teşvik edilmelidir. Rüzgar gülleri rüzgarla çalışır. Rüzgar enerjisinde sınırsız tükenmeyen doğal enerji kaynağıdır. Daha ki yıllarda rüzgar gülünü kullanmak isteyenler kendi imkanları ile yaparken kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık mühendisler çizimini yaparak fabrikalarda seri üretime geçilmiştir. Rüzgar gülü fiyatları diğer yenilebilir enerji kaynaklarına göre daha uygundur. Bu sebeple kullanımının daha da yaygınlaşacağı kesindir.
Rüzgar Gülü Kullanımının Önemi
Türkiye‘de rüzgar enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılmasını destekleyen bir kurum kurulmuştur. Bu kurum TÜREB Türkiye rüzgar enerjisi birliğidir. TÜREB bünyesinde çalışan imalatçılar, üreticiler, yatırımcılar bu enerjinin kullana bilirliğini kanıtlamak için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde rüzgar güllerinin kullanılması da yaygınlaşmaktadır. Rüzgar araştırma kurulu Türkiye’nin rüzgar ölçümünü yapmışlardır. ve bu rüzgarların çok küçük bir bölümünün kullanıldığını fakat Türkiye rüzgarlarından tüm ülkenin elektriğinin karşılanabileceğinin kanaatine varmışlardır. Bu sebeple rüzgar gülü imalatçıları desteklenerek tanıtımında yardımcı olmuşlardır. Bazı büyük iş yerlerinde rüzgar gülleri güneş panelleri ile birlikte kullanılarak tüm tesisin elektriği karşılanmaktadır.
Elektrik fiyatlarının tavan yaptığı son yıllarda alternatif çözümler arayan üreticiler rüzgar gülleri, rüzgar türbinleri ve güneş panellerine ilgi duymaya başlamışlardır. Rüzgar güllerinin fiyatlarının diğer güneş panellerine göre daha uygun olduğu için rüzgar gülleri ve türbinlerine olan talep çığ gibi büyümektedir. Doğa dostu olan bu ürünleri yaygınlaştırmak için çalışmalar yapılmaktadır. Bazı üreticiler rüzgar güllerini kendileri üreterek rüzgar gülü fiyatları minimuma indirmişlerdir.
Küçük Bir Bağ Evinin Elektrik İhtiyacı
Mimarların çizerek seri üretime geçmesi sonucunda kısa sürede yapılan rüzgar güllerinin fiyatları da gayet makuldür. Özelliklede elektrik ihtiyacı az olan bağ evlerinde düşük fiyata alabileceğiniz rüzgar gülü ile evinizin ihtiyacı olan elektriği sağlayabilirsiniz. 1000 wattlık bir elektrik ihtiyacını karşılayacak olan bir rüzgar gülüne 1500 TL ye sahip olabilirsiniz. Bu 1000 wattla evinizin karşılayabilirsiniz. Bu rüzgar gülü ile küçük elektrikli, eşyalarınızı çalıştırabilirsiniz ve daha sonra elektrik faturası gibi bir can sıkıcı ödemeler yapmak zorunda kalmazsınız. Daha fazla elektriğe ihtiyacınız varsa rüzgar gülü fiyatları ve voltu daha yüksek olan rüzgar gülleri ile istediğiniz büyüklükte ki elektrik ihtiyacını karşılayabilirsiniz.  . Doğa dostu olan rüzgar güllerinin projeleri desteklenerek kullanım alanları artırılmalıdır. Devlette rüzgar gülü yaptırmak isteyenlere teşvikler vererek destek olmalıdır.  

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism