25 Aralık 2013

Blogger Resimlerinde Lightbox Eklentisini Kapatma

Blog yazılarımızı yazarken yazılarımızın içine bazı görseller ekliyoruz. Yazılarımızın içine eklediğimiz görseller sayesinde okuyucularımıza sıkılmadan okuyabilecekleri yararlı makaleler üretiyoruz. Fakat yazılarımızın içine eklediğimiz görsellere okuyucularımız tıkladıklarında görselimizin farklı bir sayfada açılması pek iyi bir durum değildir. Yazılarımızın içinde bulunan resimlerin farklı bir sayfada açılması Google botları tarafından okuyucunun sayfadan ayrılması olarak algılanmaktadır. Bu algılama sonucunda ise sitemizin değerini etkileyen bir takım sonuçlarla karşılaşabiliriz. Lightbox eklentisi sayesinde okuyucularımıza sayfamızdan ayrılmadan ve az önceki söylediğim gibi Google botlarının algılamarından doğabilecek etkilere maruz kalmadan görsellerimizi büyük bir şekilde rahatlıkla görebilme imkanı sunabiliyoruz.

Fakat bazı yazarlar lightbox eklentisini kullanmak istemeyebilirler. Ya da temamızın kodlanışı gereği bu eklentiye ihtiyaç duymayabiliriz. Yazı içinde ki görsellerimizi tıklanarak ön izleme yapılabilmesini istemeyebiliriz.

Blogger kullanarak bir blog yazıyorsak lightbox eklentisi hazır ve çalışır durumda blogumuza ekli olarak gelmektedir. Peki litghbox eklentisini nasıl kapatırız?. Oldukça basit bir şekilde tek bir tıklama ile blogumuzda bulunan litghbox eklentisini pasif duruma getirebilmemiz mümkün. Bunu yapabilmek için yapmamız gereken;


Blogger Kontrol Paneli > Ayarlar > Yayınlar ve Yorumlar 'a tıkladıktan sonra açılan sayfada Resimleri Litghbox İle Gösterin alanının hemen yanındaki kutucukta Hayır seçeneğini seçmek ve Ayarları Kaydet diyerek işlemi tamamlamaktır.


Lightbox eklentisi yazı içinde bulunan görsellerimizin sayfadan çıkış yapılmadan rahatlıkla daha büyük bir şekilde ön izleme yapılmasına olanak sağlar. Site istatistiklerimiz için de hemen çıkma oranını düşürmemize yardımcı olur. Yinede bazı özel durumlar da bu eklentiyi kullanmaktan kaçınmak isteyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism