31 Aralık 2013

Blogger Google Translate Nasıl Eklenir


Blog yazarı olarak hakim olduğumuz dilde makalelerimizi yazarız. Yazma dili olarak en iyi bildiğimiz dili kullanmak okuyucularımıza aktarmak istediğimizi en doğru şekilde aktarmamızı sağlar. Fakat unutmamamız gereken bir nokta vardır ki yazılarımızı sadece yazdığımız dili kullanan okuyucuların okuyor olmamasıdır. Dünya üzerinde binlerce dil konuşulmakta. Yazdığımız herhangi bir makaleyi dünya üzerinde farklı dilleri kullanan bir çok okuyucu okumak isteyebilir. Zamanımızda tarayıcıların translate özelliği bulunsa da blogumuza bir botun ekleyerek okuyucumuzun yazımızı kendi ana dilinde okumasına olanak sağlayabiliriz. Bunu yapabilmemizin en kolay yolu ise Google Translate butonunu blogumuza eklemek.

Blogger'a Google Translate Nasıl Ekleriz?


Blogumuza Google Translate eklemek için yapmamız gereken ilk şey Buraya tıklayarak açılan sayfada "hemen şimdi websitenizi ekleyin" butonuna tıklamak. Bu işlemi yapmadan önce google hesabınız ile giriş yapmış olmanız gerekmektedir.


Sonrasında Google Translate'i ekleyeceğimiz sitenin bilgilerini girmeye başlayabiliriz. Web site URL'si için sitenizin URL'sini giriniz. Örnek: http://www.xtreal.blogspot.com/. Sonrasında ise web sitemizde kullandığımız dili seçiyoruz. Burada ki seçenekte varsayılan olarak İngilizce seçili durumda bulunmaktadır. Bu seçeneği yazılarımızı hangi dilde yazıyorsak o dili bulup işaretliyoruz.


Sonrasında ise blogumuza ekleyeceğimiz google translate butonunun görünümünde istediğimiz değişiklikleri yapabileceğimiz alana geçmiş oluyoruz. Burada istediğimiz değişiklikleri yapıp google translate butonumuzu isteğimize göre özelleştiriyoruz.


Son olarak google translate butonumuzu blogumuza eklemek için gerekli kodlara ulaşmış oluyoruz. Bu kodları blogumuza nasıl ekleyeceğimiz konusunda ise;

1. Adım olarak belirtilen alandaki kodları Blogger Kontrol Paneli > Şablon > HTML'ti Düzenle yolunu takip ederek açılan kod sayfaında CTRL+F kodları yardımıyla </head> kodunu aratıp bulduktan sonra hemen üzerine yapıştırıyoruz.

2. Adım olarak belirtilen alandaki kodları ise Blogger Kontrol Paneli > Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/Javascript Yolunu takip ettiğimizde açılan pencerede ki alana yerleştiriyoruz.

Blogger İçin Google Translate butonunu eklemenin başka bir yolu ise;

Blogger Kontrol Paneli > Yerleşim > Gadget Ekle yolunu takip ettiğimizde açılan pencede bulunan başlıklar arasında Google Çeviriyi buluyoruz ve hemen yanındaki + simgesine tıkladığımızda gerekli özelleştirmeleri yaptıktan sonra kaydet dediğimizde Google Translate butonu blogumuza eklenmiş oluyor.

Farklı dilleri kullanan okuyucularınız için blogunuza google translate eklemek istiyorsanız bu iki yol arasından dilediğinizi seçerek blogunuza farklı dilleri kullanan okuyucularınız için google translate'i eklemiş oluyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism