24 Eylül 2013

Blogger İle Para Kazanmanın 6 Yolu

Açık kaynak kodlu oluşu ve kullanımı oldukça basite indirgenmiş olan blogger bir blog sahibi olmak isteyenler, söyleyeceklerim var diyenler, hatta herhangi bir konuda bilgisine güvenenler ve bu bildiklerini paylaşmak isteyenler için ideal bir platformdur.

Blogger'ı kullanarak bir ek gelir sağlamak ta mümkün. Hatta blog yazarlığı ile çok ciddi gelirler elde eden blog yazarları dünyada fazlasıyla bulunmakta.Bu ek gelirin nasıl kazanılacağı hakkında bir çok yol bulunuyor. Bu yazıda size sadece bu yolların 6 tanesinden bahsetmek istedim.

Öncelikli olarak unutmamalıyız ki sadece para kazanmak için açılan blogların tamamına yakını bir kaç aydan sonra yazarları tarafından terk edilmektedir. Para kazanma kaygısı olmadan zevk alarak ve bir hobi olarak blog yazdığımızda zaten az yada çok belirli bir kazancı blogumuzun bize sağladığını bir süre sonra görmeye başlayacağız.

ŞABLON SATMAK
Son günlerde blogger şablon tasarımcıları oldukça ilerlemiş durumda. Bu ilerleme ile de oldukça çekici ve gelişmiş blogger şablonları ortaya çıkmaya başlamış durumda. Online olarak tasarımlarınızı satabileceğimiz bir çok platform bulunuyor. Bunlardan en yaygın olan ve geliştiricilerin çoğunun kullandığı themeforest.net hazırladığınız tüm şablonlar için gerekli tüm yasal güvenliklerinizi sağlayarak sizlere güvenli bir kazanç olanağı sunuyor. Üyelik için ilk olarak kısa bir test doldurduktan sonra şablonlarınızı yükleyebiliyorsunuz. Şablonlarımzı yüklerken bir takım kriterlere göre kabul ediyorlar. Bunun nedeni ise az öncede dediğimiz gibi tüm yasal güvenliğimizi sağladıkları için. Kopya içerik yüklemeye çalıştığımızda üyeliğimiz iptal ediliyor.

EKLENTİ ve WİDGETS SATMAK
Blog Şablonları için eklentilerin çekici olması önemlidir. Ücretsiz olarak sunulan bir çok eklentiye ulaşmak mümkün fakat bunlarda artık klişeleşmil eklentiler durumunda. Fark yaratmak için bir çok blog sahibi bazı eklentilere ücret ödüyorlar. Ticari bir çok site ve bloglar eklentiler için yüksek miktarlarda ücret ödemektedirler. Bu geliştirdiğimiz eklentileri satabileceğimiz Codecanyon gibi bir çok platform buluyor.

ÖZEL TASARIM ŞABLON SATMAK
Kod bilginize ve tasarımcılığınıza güveniyorsanız kişiye özel şablon tasarlayıp bunları satabilirsiniz. Herkesin kod bilgisi olmayabilir yada bunu yapacak zamanı olmayabilir. Sizde bir kaç referans göstererek bazı şablonlarınızı yada eklentilerinizi ücretsiz veridğiniz bir blog açıp daha sonra kişilerin size ulaşarak kendileri için özel olarak bir yada bir kaç çalışma yapmasını istemelerini sağlayabilirsiniz.

NİŞ BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK
Belirli bir konuda bilgilerinizi paylaşmak adına yazılar yazabilirsiniz. Belirlediğiniz ve bilginizin olduğunu düşündüğünüz bir konu hakkında yazılarını yazarak aynı konuyu ele alan diğer rakiplerinizle yarışmaya başlar ve sonrasında belirli bir kitleye ulaştığınız da yazdığınız konuya uygun firmaların dikkatini çekerek onların size reklam vermelerini sağlayabilirsiniz.

İÇERİK REKLAMLARI ALARAK PARA KAZANMAK
Niş blog tutarak belirli bir trafik ve kitle elde ettiğimizde bazı reklam platformlarına katılıp sitemize reklamlar yerleştirebiliriz. Yerleştirdiğimiz bu reklamlar sonucunda gösterim başına, tıklama başına yada eylem başına gibi seçenekler ile gelir sağlamamız mümkün olacaktır. Bu tür reklam alabileceğimiz bir çok platform mevcut. Bunların en başında Google AdSense geliyor. AdSense dışında kullanabileceğimiz çok fazla platform bulunuyor. Bunlardan bir kaçı ReklamAction ,YllixMedia, AdCash, ReklamStore, Adhood, Wordego gibi sıralanabilir.

DANIŞMANLIK HİZMETİ İLE PARA KAZANMAK
Bazı kuruluş yada kişilere kazanç potansiyellerini arttırmak yada trafik akışını arttırmak için bilgilerinizi sunabilirsiniz. Seo hizmetleri sağlayabilir ve sitelerinin geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Sitenin makalelerini oluşturabilir, içerik sağlayabilir ve bu içeriklerin düzenlenmesi siteye girilmesi gibi bir çok hizmeti sunarak gelir elde edebilirsiniz.

1 yorum:

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism