2 Temmuz 2013

Host Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bir web sitesi açarken dikkat etmemiz gereken bir çok etken bulunuyor. Bu etkenlerden biri olan hosting seçimi bunlardan en önemlisi diyebilirim. Sitemizi barındıracağımız yer olması bakımından hosting servisleri bir çok konudan güven verici olmalı.

Peki Hosting hizmetini alırken başlıca dikkat etmemiz gereken bazı hususlar şunlardır;
  • Disk Alanı: Sayfamızı oluşturduğumuz dosyalarımızın boyutu disk alanını etkiler. Eğer sürekli içerik ekleyeceğimiz bir sitemiz olacaksa bu hizmetin sınırsız olmasına dikkat etmeliyiz. Aksi durumda disk alanı kullanım hakkımız bittiğinde hosting şirketine bu alanı yükseltmeleri için belli bir miktar daha ücret ödemek zorunda kalabiliriz.
  • Bant Genişliği(Bandwidth): Sitemizi yayınladığımızda günlük yada aylık kaç kişinin sayfayı görüntüleyebileceğini tahmin etmemiz gerekir. Belirli bir kota kullanıyorsak kotamızı aştığımızda sayfamıza girmek isteyen ziyaretçilerimiz sayfamızı görüntüleyemeyeceklerdir. Bu nedenle çok ziyaret edilebilecek bir sayfaya sahipsek bu özelliğin sınırsız olmasına dikkat etmeliyiz.
  • Para İadesi: Çoğu hosting şirketi kullanıcılarına kendilerini bir süre deneme imkanı ve eğer memnun kalmamaları halinde ödedikleri ücreti geri gönderme seçeneği sunuyor. Bu seçenek şirkete göre değişiklik gösterebiliyor. Bazı şirketler 30 gün bazıları ise 45 gün gibi belirli tarihler sunabiliyor.
  • Teknik servis: Hosting firmamıza istediğimiz anda istediğimiz şekilde ulaşabilmemiz en önemli etki. 7/24 iletişim olanağımız olmalı. Asıl önemli olan ise herhangi bir sorunumuzla ilgili olarak mail attığımızda bize cevap gelme süresi ve gelen cevapta sorunumuzu gidermek için bize etkili çözümler sunabilmeleridir.
En iyi 10 hosting şirketi için tıklayın

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism