24 Temmuz 2013

Blogger Yazar Ekleme

Tüm bloglar için içerikleri bir kişi girecek diye bir kural yoktur. Çok sayıda yazarın olduğu bir blog fazla içerik ve de fazla takipçi anlamına gelir. Atasözümüzün de dediği gibi Bir elin nesi var iki elin sesi var

Çok yazarlı blogların içerikleri artacağından ve her yazar kendi uzmanlığında makaleler yayınlayacağından hem içerik sayınız fazlalaşacaktır hem de okuyucu kitleniz çoğalacaktır.

Blogger'a yazar ekleme konusunda yapmamız gerek tek şey ekleyeceğimiz yazarımızı davet etmektir. Blogumuza yazar eklemek için;
Blogger Kontrol Paneli > Ayarlar > Temel yolunu takip ederek Yazar ekle diyoruz. Eklemek istediğimiz kişinin mail adresini yazdıktan sonra davet ediyoruz. Yazarımız bu davet mailini onaylar onaylamaz davet ettiğimiz mail adresi ile blogumuzun kontrol paneline giriş yapabilir ve içerik girebilir hale gelmiş olur.


Blogumuza arkadaşlarımızı yazar olarak davet ettikten sonra yetkileri düzenlemek gerekebilir.
Blog yazarları kısmındaki yetkilerden bahsetmek gerekirse;
Yönetici: Blogger Kontrol Panelinde bulunan ve blogumuzu kontrol edip düzenleyebileceğimiz, içerik girebileceğimiz tüm alanları kontrol etme yetkisine sahiptir. Blog yazarlarını ekleme ve bu yazları silebilme yetkisi yöneticinin elindedir.
Yazar: Bloga sadece yeni yazı ve resim ekleyebilme yetkisine sahiptir.

NOT: Dikkat etmemiz gereken bir nokta ise eklediğimiz kişilere yetki verme konusudur. Eklediğimiz bir kişiyi Yönetici yaparsak bizim yetkilerimizi ve hatta bizi blogtan silebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism