12 Temmuz 2013

Blogger Facebook Hayran Kutusu Ekleme

Blogunuz için oluşturduğunuz facebook Hayran sayfasını blogunuza eklemek ve ziyaretçilerinizin Facebook sayfanıza daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak için ideal bir yoldur. Bu yolla ziyaretçilerimize bize ulaşabilmeleri için bir kaç yol sunmuş oluyoruz. Bu da bize büyük bir artı puan kazandırıyor.

Facebook Hayran kutusunda Facebook hazır olarak bize sunduğu için çok fazla değişiklik yapma imkanımız bulunmuyor fakat küçük bir kaç değişiklikle blogumuza uygun hala getirebiliriz.

Facebook Hayran Kutusunu sayfamıza eklemek için Facebook hesabımıza giriş yaptıktan sonra buradan Facebook Hayran Kutusunu ekleyebileceğimiz sayfaya ulaşıyoruz. Açılan sayfada gerekli alanları doldurduğumuzda Blogumuza ekleyeceğimiz hayran kutumuz hazır hale geliyor.


Doldurmamız geren yerler şunlar;
Facebook Page URL yazan yere Facebook Hayran sayfamızın linkini yazıyoruz.
Width ve Height: genişlik ve yükseklik ayarlarını yapıyoruz.
Show Faces: sayfamızı beğenen kişilerin profil resimlerinin görünüp görünmeyeceğini ayarlıyoruz.
Color Scheme: kutumuzun renk ayarını yapıyoruz.(Facebook'un bize sunduğu siyah ve beyaz seçenekleri arasından istediğimizi seçebiliriz.)
Stream: Facebook hayran sayfamızda yayınlanan yazılarımızın görünüp görünmemesi ayarını yapıyoruz.
Show Border: Facebook Hayran Kutumuzun kenarlarında köşe çizgilerinin olup olmamasını belirliyoruz.
Header: Facebook Hayran Kutumuzun üzerinde bizi Facebookta bulun yazısının olup olmamasını belirliyoruz.
 Bu süzenlemeleri bitirdikten sonra Get Code butonuna tıkladığımızda Facebook hayran kutumuzu sayfamıza eklememizi sağlayacak kodlar oluşturulmuş ve bize sunulmuş oluyor.

Facebook hayran kutumuzu blogumuzda sidebar üzerine ekleyeceğimi için bize gerekli kodlar IFRAME sekmesinde buluyor. Bu kodları kopyalayıp Blogger kontrol Panelimizden Yerleşim ve Gadget Ekle diyoruz. Sonrasında Html/Javascript seçeneğine tıklayıp Facebook hayran kutumuz için Facebook'un bize verdiği kodları yapıştırıyoruz.

Tüm bu işlemlerin ardından sayfamıza Facebook hayran kutumuzu eklemiş oluyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism