13 Nisan 2013

Satış Ortaklığı Sistemi (Affiliate Marketing) Nedir ?

Satış Ortaklığı Sistemi (Affiliate Marketing) Sistemi nedir? sorusuna en basit olarak şöyle bir cevap verilebilir. Ürüne sahip olan ve halihazırda satışını yapan bir kişi ve siz o kişinin ürününü tanıtıp satışlarını arttırmasına yardım ediyorsunuz ve oda size sattığınız ürün başına belirli bir komisyon ödüyor. Burada ürün sahibi satışlarını ve kazancını arttırıyor. Sizde ürün sahibinin kazancından kendi payınızı alıyorsunuz. Hem ürün sahibi hem kazanç elde etmiş oluyorsunuz. Alıcı ise istediği ürünü sizin sayenizde bulup ürüne sahip olmuş oluyor. Sonuç olarak herkes istediğini elde etmiş oluyor.

Satış Ortaklığı Sistemi (Affiliate Marketing) dünya genelinde çok yaygın olarak kullanılan ülkemizde ise son yıllarda fazlasıyla yükselişte olan bir sistemdir. Tüm dünyada bu kadar yaygın olan bir sistemde nasıl başaralı olabilirim sorusu akla gelen ilk soru. Fakat internet dünyasının ne kadar geniş kitlelere hitap ettiğini düşünürsek dünyada çok fazla kişinin bu sistemle ilgileniyor olması aslında internet dünyasına yetiyor mu? sorusunu da peşinden getirir.

Peki bu kadar kişi denemiş ve başarılı olamamış demiştik. Neden başarılı olamadıklarına gelince bu sistemde bir gecede yada bir haftada öyle yüksek kazançlar elde etmemiz mümkün değildir. Yapmamız gerekn ilk şey ve bu sistemdeki ilk kuralımız sabırlı olmak olmalı. 
İkinci olarak ise internet üzerinden satışlarımızı yaptığımızı göz önünde bulundurursak herkesin satış ortağı olduğu ürünlere değilde fazla kimsenin ortak olamadığı fakat internet üzerinde fazlasıyla sorgulanan ürünleri tercih etmek bize artı bir puan kazandırabilir.
Tabiki her iş gibi bu sistem içinde belirli bir süre ayırmak ve ürünlerimizi pazarlayabileceğimiz yeni alanlar keşfetmeye ürünlerimizi tanıtan makaleleri yazıp bu makaleleri satış ortaklığı linkimiz ile birlikte internet kullanıcısının (yani bizim için müşterinin) ulaşabilmesini sağlamaya çalışmalıyız. Zaten belirli bir çalışma ve tanıtımın ardından müşterilerimiz kendiliğinden bizleri bulacaktır. Bu sırada da bizim fazla bir şey yapmamıza gerek kalmadan sadece sırtımızı yaslayıp hesabımıza gelen kazançlarımızı takip etmek düşecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism