5 Nisan 2013

Html 5 İle Gelen Yeni Etiketler

Html 4 ile sayfalarımızı tasarlarken divler arasında neredeyse kaybolmak aşamasına geliyorduk. Küçük sayfalarda bunu yaşamasak da sayfa sayısı fazlalaştıkça işimiz zorlanıyordu. Bu zorlukları aşmanın yolları tabi ki mavcut. Asp.Net kullanıcıların bildiği master page uygulaması gibi bir şablon ile sayfa sayımız ne kadar çoğalırsa çoğalsın sayfamızda kullanıcımız gezindiği sürece sabit kalacak belirli yerleri beliryerek bir şablon hazırlayıp diğer her sayfayı bu şablona bağlı olarak hazırlayabiliyorduk. Bu bizi bir çok kodu tekrar yazma zahmetinden kurtarıyordu.

Html 5 ile gelen yeni etiketler sayesinde işimiz biraz daha kolaylaştı. Html 5 ile gelen yeni etiketlerden bazıları olan ve sayfanın temel yapısını oluşturmamızda bize fazlasıyla yardımcı olacak bir kaç etiket olan header, nav, article, aside, section ve footer etiketlerini çok fazla çaba göstermeden sayfamızın temel yapısını kolayca oluşturmamıza yardımcı olacaklar.

Saydığımız bu etiketler ile hazırladığımız basit bir şablona göz atarak basit bir şablonun oluşumu hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Kullandığımız bu etiketlerden bir tanesi olan section etiketinin nasıl kullanıldığını anlattığımız yazımızı okumak isterseniz buraya tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism